Gündem

TMT Kurucularından merhum emekli Tümgeneral Daniş Karabelen anıldı

Türk Mukavemet Teşkilatı kurucularından merhum emekli Tümgeneral Daniş Karabelen ölümünün 412inci yılında anıldı. Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Merkezi’ndeki anma töreni saygı duruşu ve İstiklal…

TMT Kurucularından merhum emekli Tümgeneral Daniş Karabelen anıldı
23-05-2024 12:05

Türk Mukavemet Teşkilatı kurucularından merhum emekli Tümgeneral Daniş Karabelen ölümünün 412inci yılında anıldı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Merkezi’ndeki anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra merhum emekli Tümgeneral Daniş Karabelen’in biyografisi okundu.

Törende ilk konuşmayı yapan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde bir döneme imza atan Daniş Karabelen Paşa'yı anmaktan onur duyduğunu söyledi.

Celal Bayar, TMT'nin kuruluşuna onay veren ve gönülden görev yapan kahraman komutanların hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti.

Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu merhum emekli Tümgeneral Daniş Karabelen’in kızı Özcan Atamert de, babası Daniş Karabelen’nin dava arkadaşları ile birlikte mücadele verdiğini söyledi.

Atamert, babası Daniş Karabelen Paşa’nın Kıbrıs Halkı tarafından asla unutulmadığını vurguladı.

Atamert konuşmasını, Kıbrıs için yazdığı şiir okuyarak bitirdi.

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre de, “Bu kahramanlar ölmez, aramızda yaşıyorlar” diyerek, Türk milletinin ve Türklüğün komutanlarını başta Daniş Karabelen Paşa olmak üzere rahmetle andı.

Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı ile birlikte adaya mutluluk geldiğini anlatan Töre, Rum tarafının anlaşmalara rağmen ENOSİS’ten halen daha vazgeçmediklerini kaydederek, “Biz de artık uyumuyoruz” dedi.

Zorlu Töre, Rumların Kıbrıs Cumhuriyeti’ni işgal ettiğini ancak Kıbrıs adasını işgal edemediklerini; 20 Temmuz sabahı Türk askerinin çok güzel geldiğini kaydetti.

“Şimdi bütün dünya uğraşıyor, garantiler sonlansın, KKTC ortadan kalsın diye, ama KKTC bize tüm şehitlerimizin hediyesidir, başkasının değil” şeklinde konuşan Töre, KKTC‘nin bağımsız bir Türk devleti olarak yoluna devam edeceğini vurguladı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER