Magazin

Murat Cemcir: Bu korkuyla yüzleşmem lâzımdı

Murat Cemcir, yaşadığı 3 büyük felaketten sonra hayatı yeniden gözden geçirme kararı aldı. Habertürk HT Stüdyo'da Mehmet Çalışkan'ın konuğu olan Cemcir, yaşadığı felaketlerden sonra hayata bakış açısını nasıl değiştirdiğini anlattı

Murat Cemcir: Bu korkuyla yüzleşmem lâzımdı
28-04-2024 02:06

5 yıl içinde yardımcı oyunculuktan başrole çıkmasının yanı sıra, hali hazırda Türk sinemasının en çok izlenen 20 filmi arasında 3'ünde yer aldı. O filmlerden birinin aynı zamanda yapımcısı olarak bir başarı hikâyesine imza attı.

Murat Cemcir...

Yaşadığı 3 büyük felaket, hayatında değişimlere neden oldu.

"Bulunduğu kıyılardan ayrılmaya korkanlar, okyanusun ötesindeki kutsal toprakları keşfedemezler" felsefesinden yola çıkarak, R. W. Emerson'un; "Nasıl'ı bilenin daima bir işi olur. Niçin'i bilen, daima kendi işinin patronu olur" sözünde olduğu gibi, 'Nasıl'ın yanına 'Niçin'i de ekleyerek 2016'da TR 40 33 Productions’u kurdu.

"KENDİ BÜNYESİNDE BÜYÜK BİR RİSK BARINDIRIR"

Yapımcı da olduğu günlerde röportaj yaptığımda, "Gelecek kaygısından dolayı mı yapımcı da oldun?" şeklindeki soruma; "Tarihe mâl olmuş, her daim hayatımızda kalan filmler vardır. Tarihe bir şeyler kalsın, evladıma da bir şeyler bırakmak istiyorum. Ayrıca bir telif meselesi var. Evet, geleceğe yönelik maddi kaygılar da var. Çocukluğumda anneme, 'Oyuncu olmak istiyorum' dediğimde bana, 'Boş ver oğlum. O işlerin garantisi yok' derdi. Elbette yapımcılık, kendi bünyesinde büyük bir riski barındırır. O riske girmek için de kişide cesaret olması gerekir" şeklindeki sözleriyle; "Riski olmayan başarı, ışıldamayan zafere benzer" şeklindeki özlü söze de selam çaktı.

REKLAM YAPIMCI KİŞİLİĞİYLE 9 MİLYON BİLET

Murat Cemcir, 'Baba Parası'nda iki farklı karakteri canlandırdı.

2017'de çekilen 'Çalgı Çengi İkimiz' ile yapımcılığa adım atan Murat Cemcir, ardından sinema filmleri olarak; 'Ailecek Şaşkınız', 'Baba Parası' ve 'Mahalleden Arkadaşlar'ı portföyüne ekledi. Bir de dijital platformlar için dizi...

Her şey yolunda gidiyordu.

'Çalgı Çengi İkimiz' için ilk filmin gişesinden % 4.584 artışla 2.798.016 bilet kesildi.

4 filmin toplam gişesi yaklaşık 9 milyon kişiye ulaşırken 'Ailecek Şaşkınız', Türk ve yabancı olmak üzere 637 filmin gösterime girdiği 2018'de toplam gişenin % 5.73'ünü alarak yılın en çok izlenen üçüncü filmi oldu.

Sonra pandemi kurbanı filmlerden biri olan 'Baba Parası'...

Pandemi nedeniyle yaşanan kapanmadan dolayı gişesi; 1.872.347 kişide kaldı.

FELAKETLER ÜST ÜSTE GELDİ

Murat Cemcir, 'Baba Parası'nın pandemi kurbanı olmasından dolayı maddi ve manevi olarak yıpransa da proje üretimi konusunda planları sekteye uğramadı.

Ne var ki felaket, geldi mi üst üste gelir ya...

İşte öyle bir şey...

Önce annesi, sonra da kardeşi kansere yakalandı.

Annesiyle kardeşinin tedavisiyle ilgilenirken proje üretimini ertelemek zorunda kalan Murat Cemcir, şirketin yönetim işleriyle de ilgilenemedi.

Günlerden bir gün, şirketinde yapımcı ve yönetim kurulu başkan yardımcısıyla sorun yaşadı.

Murat Cemcir, yönetim kurulu başkan yardımcısının; şirketin bilgisi dışında kendisine verilen yetkiyle şirket çalışanlarına usulsüz avans kullandırdığını, şirket hesaplarından para çıkışlarının olduğunu, o paraların şüphelinin şahsi hesabına aktarıldığını, şirket kredi kartını; eğlence, yeme-içme, seyahat vb. gibi tamamen şahsi harcamalarına dönük kullandığını ileri sürdü. Şüpheli hakkında 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı.

"SONRA GİDERLER... HAYAT BÖYLE BİR ŞEY"

Murat Cemcir, bütün bunların yanı sıra 2009'dan itibaren yarenlik ettiği rol arkadaşı Ahmet Kural ile ayrılık yaşadı. Aslına bakarsanız, birlikte rol aldıkları yapımların başarısı nedeniyle 'İkili', günümüzün 'Zeki - Metin'i olarak kabul edilseler de bireysel olarak çalışmaya da hep sıcak baktılar.

Bunu, birçok kez; "Evet, iyi bir ikiliyiz ama bireysel çalışmalarımız da olmalı. Bireysel çalışmalarımız, ikili olmamıza engel değil" şeklinde dile getirirken hem birlikte, hem de bireysel çalışmalarda kamera karşısına geçtiler.

Aralarının açılmasının nedenini her ikisi de net olarak açıklamasa da sorunun Ahmet Kural'ın düğün davetiyesini mesajla göndermesi olduğu anlaşılıyor. Düğün davetiyesinin mesajla gönderilmesine içerleyen Murat Cemcir, Ahmet Kural'ın düğününe katılmayarak aralarının iyi olmadığını ilk kez o zaman gözler önüne serdi.

Murat Cemcir, Ahmet Kural ile aralarının açık olduğunu; "Ahmet, benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Eski arkadaşım. Çok sevdiğim eski arkadaşım. Güzel şeyler yaşarsın, güzel maceralar yaşarsın sonra bir gün biter. İnsanlar hayatlarımıza girerler, eşimiz olarak girerler, arkadaşımız olarak girerler, annemiz babamız olarak girerler, sonra giderler... Hayat böyle bir şey."

KISA SÜREDE GÖZDE BİR KONUMA SAHİP OLDULAR

Gerek sinema, gerekse TV yapımlarıyla kısa sürede mesleklerinde gözde bir konuma sahip olan Murat Cemcir ile Ahmet Kural'ın yarın , bir gün yeniden bir araya gelip gelmeyeceğini bilemeyiz. Olur ya; belki tahtlarına aday gösterildikleri Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın vakti zamanında yaşadıkları küslüğü sona erdirerek yeniden bir araya gelmeleri gibi bir durumun aynısını yaşarlar.

Bunun olup - olmayacağını ileri zamanlarda göreceğiz... Şimdi gördüğümüz ise Murat Cemcir'in bir yandan annesiyle kardeşinin hastalığı, diğer yandan şirketinde yaşadığı sorun nedeniyle hayata bakışında büyük değişim yaşaması. Öyle ki 3 büyük felaket Murat Cemcir'e yeni bir hayatın kapısını açmış. Tıpkı yazar Stefan Zweig'in de dediği gibi; "Dünyayı değiştiremiyorsan, dünyanı değiştirirsin. Hepsi bu."

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER