USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Ayin için 13 bin kilometre yol kat ettiler

Türkiye, inanç turizminde lider ülkelerden biri konumunda bulunuyor. 3 semavi dinin mensupları, dünyanın birçok ülkesinden inanç turizmi çerçevesinde ülkemize geliyor. Geçtiğimiz günlerde, yaklaşık 50 kişilik bir grup, 10 saatlik uçuşla Arjantin'den Mersin'in Tarsus ilçesine g

Ayin için 13 bin kilometre yol kat ettiler
11-05-2025 11:05

Türkiye, her yıl daha fazla turist ağırlıyor.

2022'de; 51 milyon, 2023'te; 56 milyon 700 bin, 2024'te ise 62 milyon 230 bin turist ağırladık. En yüksek ilk çeyrek gelirini, 9.5 milyar dolar ile 2025'in ilk çeyreğinde elde ettik. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 30 Nisan'da yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi: 2025'te; 65 milyon turist ve 64 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz. Geçen seneye göre ziyaretçi sayısında; % 4.4, gelirlerde; % 4.7 artış öngörüyoruz. Türkiye ziyaretçi sırasında 2017'de 8’inci sıradaydı. Geçen yıl, 4’üncü sıraya kadar çıktı.

Turizmde ilk çeyrek rekoru Turizmde ilk çeyrek rekoru Haberi Görüntüle

Türkiye, turizm çeşitliliği açısından bir hayli zengin bir ülke...

Kadim tarihi nedeniyle Türkiye'de birçok dini merkez bulunuyor. Ülkemiz, bu konuda dünyanın önder ülkeleri arasında yer alıyor.

Bu nedenle Türkiye'de inanç turizmi de bir hayli etkin.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın şehirleri tanıtmaya yönelik çalışmasında yeni durak Mersin oldu.

10 Ağustos 2024'te açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra gittiğimiz Tarsus'ta Aziz Paul Anıt Müzesi'ni gezerken inanç turizminin gerçekleştirildiği bir an'a denk geldik.

Arjantin'den gelen bir grup Katolik cemaati; 13 bin kilometrelik yolu kat ederek 10 saatlik uçuşla Türkiye'ye geldi.

Grup, Aziz Paul Anıt Müzesi'nin önünde kurulan tezgâhta hediyelik eşya satın alarak Tarsusluların ekonomisine katkı sağladı.

Tarsus'taki Aziz Paul Anıt Müzesi'nin içinde yer alan kilisede dini vecibelerini yerini getiren Arjantinli grup, inanç turizmine; Konya Pamukkale, Kapadokya, Kuşadası ve İzmir'de devam edeceklerini söyledi.

St. Paul Anıt Müzesi ile St. Paul Kuyusu ve çevresi, ruhani bir merkez olarak, 2020'den bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor.

St. Paul Anıt Müzesi.. M.S 11 - 12'nci yüzyıllarda Aziz Paul’e adanarak yaptırılan St. Paul Kilisesi'nde 1992 - 1993 yıllarında Vatikan tarafından Aziz Paul sempozyumu ve ayini düzenlendi. St. Paul Anıt Müzesi, o tarihten sonra Hristiyanların hac merkezlerinden biri oldu.

Türkiye'deki inanç turizmi rotası, bütün ülke geneline yayılıyor.

Silifke'de doğmuş, Mersin'de büyümüş biri olarak Mersin gezisi benim için ayrı bir anlam kazandı. Her yıl birkaç kez gittiğimde yaşadığım duygu yüklü anları bir kez daha yaşadım. Çocukluk ve erken gençlik dönemimde yaşadığım mahalleyi, gezdiğim tarihi yerleri bu kez iş amaçlı ziyaret etmenin heyecanı, nostaljik rüzgârla harmanlandı.

Gezi sırasındaki ziyaret ettiğim doğa harikası 'Cennet Mağarası'nın güzelliği bir kez daha hayranlık uyandırdı.

REKLAM

15.853 km²'lik alana 1.954.279 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin 11'inci büyük ili olan Mersin; iklimi, denizi, tarihi yerleri, gastronomisiyle etkin bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bu özelliği yıllarca yeterince değerlendirilemedi.

Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarıldı. Bunların en eskisi, M.Ö 6300'lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihlendi.

Helenistik dönemde kentin ismi Zephyrion'du. 19'uncu yüzyılın ortalarında henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yaptı. Adını da bu aşiretten aldı.

Son yıllardaki çalışmalarla Mersin'in turizm potansiyelinin daha fazla etkin hale getirilmesine uğraşılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin'e daha fazla turist çekme amacıyla tarihi yerler ve doğal güzellikler üzerine yapılan çalışmalara hız ve yoğunluk kazandırdı.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler