Pratik tarif arayanlar için nefis bir önerimiz var: Kıymalı ekmek kebabı! Ne fırın gerektiriyor ne de saatlerce uğraşmak... Sadece birkaç malzeme ve 15 dakikada sofralarınızı ziyafete dönüştürecek bu tarif, özellikle kalan ekmekleri değerlendirmek isteyenlerin gözdesi olacak.
MALZEMELER
2 adet bayat ekmek (doğranmış)250 gram kıyma1 adet kuru soğan (ince doğranmış)1 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçasıTuz, karabiber, pul biberSıvı yağ veya tereyağıİsteğe bağlı: maydanoz, biberYAPILIŞI
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanları kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Salça ve doğranmış domatesi ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Baharatlarla tatlandırın.
Doğranmış bayat ekmekleri tavaya alın, kıymalı harçla iyice karıştırın.
Dilerseniz üzerini kaşar rendesiyle süsleyip birkaç dakika kapağını kapatın.